Izraelska vojska pogodila položaje Hamasa

Izvor: RTS, 04.Jan.2018, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelska vojska pogodila položaje Hamasa

Izraelska vojska saopštila je da je pogodila baze palestinske izraelske grupe Hamas u pojasu Gaze odgovarajući na prethodno ispaljivanje rakete prema Izraelu.
Kako je vojska opisala, pogođena  je "značajna teroristička infrastruktura", prenosi AP.

Taj napad je usledio nakon što su projektili ispaljeni iz tri minobacača iz Gaze ka Izraelu prethodnog dana, mada nije bilo izveštaja o žrtvama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ni u jednom napadu.
Izrael smatra Hamas odgovornim za sve napade koji su upućeni iz te oblasti, bez obzira na to ko ispali raketu i obično odgovara na svaki napad.
Broj ispaljenih raketa u pojasu Gaze je povećan otkako je američki predsednik Donald Tramp saopštio da priznaje Jerusalim za prestonicu Izraela i najavio premeštanje američke ambasade iz Tel Aviva u taj grad što je naišlo na široku osudu međunarodne zajednice i dodatno izazvalo sukobe u regionu, podseća agencija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ODGOVOR NA NAPAD TERORISTA: Izraelska vojska bombardovala pojas Gaze

Izvor: Kurir, 04.Jan.2018

Izraelska vojska saopštila je danas da je pogodila baze palestinske izraelske grupe Hamas u pojasu Gaze odgovarajući na prethodno ispaljivanje rakete prema Izraelu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.