Izraelci pobili civile u Dženinu

Izvor: B92, 07.Jan.2024, 17:01

Izraelci pobili civile u Dženinu

U jutarnjem napadu Izraela na Dženin stradalo je sedam osoba za koje se tvrdi da su svi bili civili.

Niko od sedmoro Palestinaca koji su ubijeni jutros u vazdušnom udaru izraelskih snaga na grad Dženin na okupiranoj Zapadnoj obali nije bio pripadao bilo kojoj naoružanoj palestinskoj formaciji, niti je bio umešan u sukobe sa izraelskim vojnicima, prenela je danas Al Džazira, pozivajući se na izjave svedoka napada.

Svedoci su naveli da je do napada došlo u trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok je nekoliko palestinskih muškaraca i mladića stajalo oko logorske vatre u kampu jer je bila hladna noć, kao i da je bilo nekih drugih Palestinaca koji su na izraelsku vojsku bacali kamenje ili bombe domaće izrade.

U vazdušnom udaru izraelske vojske ubijeno je sedam Palestinaca, od kojih su svi bili rođaci, prenosi Al Džazira.

Udar je izveden ciljano na grupu ljudi, tvrdi palestinsko ministarstvo zdravlja.

Prema poslednjim podacima palestinskog ministarstva, u izraelskim napadima u Pojasu Gaze od 7. oktobra poginulo je više od 22.720 ljudi, a ukupan broj povređenih premašio je 58.000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.