“Izrael sprema uništenje Irana”

Izvor: BKTV News, 08.Apr.2012, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Izrael sprema uništenje Irana”

Nemački nobelovac Ginter Gras (84) objavio je pesmu u kojoj optužuje Izrael da sprema uništenje Irana i da preti globalnoj bezbednosti.
U pesmi 'Šta se mora reći', Gras navodi da je zabrinut da bi Izrael 'mogao da satre ceo iranski narod' zbog strahovanja u vezi sa nuklearnim programom Teherana.
U pesmi Gras navodi da 'atomska sila Izrael ugrožava već krhki mir u svetu'.
Gras tvrdi i da su ga zločini nacista protiv Jevreja i strahovanja da će biti proglašen antisemitom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sprečavali da otvoreno kritikuje Izrael. Ali 'sutra bi moglo da bude kasno' i Nemačka bi mogla 'da doprinese zločinu', navodi Gras, aludirajući na dogovor postignut prošlog meseca prema kome je Berlin prodao Izraelu šest nuklearnih podmornica.
'Neću više ćutati, jer mi se smučila hipokrizija Zapada', poručuje Gras.
Pisac antiratnog romana 'Limeni doboš' i vatreni kritičar posleratnih nemačkih vlada, izazvao je buru u javnosti 2006, kada je priznao da je bio član SS jedinice. Značaj Grasovog mišljenja u javnom životu Nemačke je toliko velik da su mediji pitali portparola nemačke kancelarke da prokomentariše kritiku prodaje podmornica Izraelu.
'U Nemačkoj postoji sloboda umetničkog izražavanja, ali srećom, i sloboda vlade da ne komentariše svaki umetnički čin', rekao je portparol Merkelove.
Izvor: vesti online
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.