Izvor: B92, 01.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael se povukao iz Libana

Tel Aviv -- Izraelska vojska jutros se povukla iz južnog Libana, navode izraelski vojni izvori.

Povlačenje je deo mirovnog sporazuma postignutog 14. avgusta, kojim je okončan jednomesečni sukob Izraela i radikalne islamističke organizacije Hezbolah. Rezolucija Ujedinjenih nacija predviđa raspoređivanje 15.000 vojnika u okviru mirovne misije UN i 15.000 libanskih vojnika koji bi trebalo da spreče kršenje primirja.

Na jugu Libana do jutros je preostalo nekoliko desetina izraelih vojnika, a izraelske vlasti su nameravale da ih povuku pre jevrejskog praznika Jom kipura, koji počinje noćas. "Odgovornost za Liban sada je u rukama Vlade Libana i UN", rekao je porparol izraelske vojske, major Zvika Golan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.