Izrael i Islamski džihad postigli primirje

Izvor: Blic, 13.Mar.2012, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael i Islamski džihad postigli primirje

JERUSALIM - Ministar u izraelskoj vladi zadužen za unutrašnju bezbednost Matan Vilnaj i portparol Islamskog džihada Daud Šehab potvrdili su da su dve strane jutros postigle primirje sa ciljem da se zaustavi nasilje u palestinskom Pojasu Gaze i na jugu Izraela.

- Postignut je sporazum, a mi i dalje pratimo šta se dešava na terenu - rekao je državnom radiju Vilnaj, ne navodeći više detalja. On je ipak, dodao da je "očigledno došlo do izvesnog zatišja".

- Prihvatamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << primirje ako Izrael prihvati da ga primenjuje tako što će prekinuti napade i ubistva - rekao je Frans presu portparol Islamskog džihada Daud Šehab u Gazi.

Ranije tokom noći, jedan egipatski obaveštajni zvaničnik izjavio je da su Palestinci i Izraelci postigli "potpuno i recipročno primirje koje stupa na snagu sat posle ponoći".

Novi talas nasilja usledio je pošto je u petak Izrael izveo akciju "ciljane eliminacije" i ubio Zuheira al Kaisija, šefa Komiteta narodnog otpora, pokreta čije je sedište u Pojasu Gaze i koji se zalaže oružanu borbu protiv Izraela.

Ukupno 25 Palestinaca, uglavnom pripadnika Islamskog džihada i Brigada al Akse, poginulo je u sukobima koji su počeli u petak, dok je njih 83 ranjeno.

Povezane vesti: Irski brod uplovio u Ašdod u pratnji dva izraelska borda

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izrael i Islamski džihad postigli primirje

Izvor: S media, 13.Mar.2012

Ministar u izraelskoj vladi zadužen za unutrašnju bezbednost Matan Vilnaj i portparol Islamskog džihada Daud Šehab potvrdili su da su dve strane jutros postigle primirje sa ciljem da se zaustavi nasilje u palestinskom pojasu Gaze i na jugu Izraela...- Postignut je sporazum, a mi i dalje pratimo šta...

Nastavak na S media...

Primirje Izraela i Islamskog džihada

Izvor: Radio 021, 13.Mar.2012

Ministar u izraelskoj vladi zadužen za unutrašnju bezbednost Matan Vilnaj i portparol Islamskog džihada Daud Šehab potvrdili su da su dve strane jutros postigle primirje sa ciljem da se zaustavi nasilje u palestinskom Pojasu Gaze i na jugu Izraela.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.