Izrada novog ustava Sirije korak ka miru

Izvor: B92, 30.Okt.2019, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izrada novog ustava Sirije korak ka miru"

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš izjavio je da prvi sastanak komiteta za nacrt novog ustava Srije sutra u Zzenevi, predstavlja "jedinstvenu priliku" za mir

Gutereš je rekao da očekuje da će komitet koji okuplja 150 članova, među kojima su predstavnici sirijske vlade, opozicije i civilnog društva, raditi "u dobroj veri".

Ponovljena nastojanja UN da se održe razgovori o okončanju osmogodišnjeg građanskog rata u Siriji nisu dali rezultate, prenosi AP. Gutereš je naglasio da "značajno angažovanje" članova komiteta mora da bude praćeno prekidom neprijateljstva u celoj Siriji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nov ustav za Siriju?

Izvor: Deutsche Welle, 30.Okt.2019

Ove nedelje se prvi put sastaje Komisija za izradu novog ustava Sirije. Trećinu komisije čine predstavnici vlade, trećinu opozicije, trećinu – predstavnici civilnog sektora. Kritičari smatraju da je to sve farsa...Formiranje Sirijske ustavne komisije trajalo je dve godine. U sredu (30.10.) će...

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.