Izgubila noge spasavajući decu od tornada

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2012, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgubila noge spasavajući decu od tornada

Spašavajući svoje dvoje dece od naleta tornada, Stefani Deker (37) iz Henrivila, u Indijani, je ostala bez nogu. Stefani je, želeći da zaštiti osmogodišnjeg sina i petogodišnji ćerku, decu pokrila svojim telom, kada su čelične grede sa kuće pale na nju, slomile joj sedam rebara i priklještile obe noge.

"Dve čelične grede su bile na mojim nogama, nisam mogla da se pomerim", priča hrabra žena, koja se sada oporavlja u bolnici.

Dok je tornado divljao, deca >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su, zaštićena majčinim telom, vrištala, plašeći se za njen život. "Mama ne mogu da živim bez tebe, nemoj mi umreti, molim te", govorila su deca, koja su tornado preživela bez fizičkih povreda, zahvaljujući požrtvovanošću njihove majke.

Kada je opasnost od tornada prošla, kako nije uspeo da sam ukloni grede koje su ozbiljno povredile njegovu majku, osmogodišnji Dominik je potražio pomoć. Za to vreme, Stefani je svoj mobilni telefon iskoristila da snimi video poruku za svog supruga, pošto su telefonske linije ionako bile u prekidu, pa pomoć nije mogla da pozove.

"Uzela sam telefon i snimila video za mog supruga, da mu kažem kako ga volim, i njega i našu decu", kazala je Stefani.

U međuvremenu, Dominik je uspeo da nađe komšije i, mada je izgledalo da za hrabru majku nema spasa, izvukli su Stefani iz pakla. "Umirem, morate me spasiti", govorila je žena dok su je spasioci izvlačili iz ruševina.

Clark County mom loses legs saving kids in tornado: wishtv.com

Stefani je odvedena u bolnicu, gde joj je leva noga amuptirana iznad kolena, a desna ispod. U četvrtak je čeka još jedna operacija. Stefani se nada da će uspeti da ponovo prohoda zahvaljujući protezi.

Porodična kuća Dekerovih je potpuno uništena. "Sve što smo gradili devet meseci, uništeno je za četiri sekude", kaže Stefanin suprug.

U naletu tornada u SAD-u poginulo je 39 ljudi, a hiljade su ostale bez krova nad glavom. U Alabami i Džordžiji je poginula po jedna osoba, u Indijani njih 13, Kentakiju 21, a Ohaju troje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.