Izdat evropski nalog za hapšenje Ivice Todorića

Izvor: Blic, 23.Okt.2017, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izdat evropski nalog za hapšenje Ivice Todorića

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu izdalo je evropski nalog za hapšenje hrvatskog biznismena Ivice Todorića, osumnjičenog za pronevjeru više od milijardu kuna (oko 130 miliona evra).

Iz Državnog tužilaštva Hrvatske saopšteno je da je evropski nalog za hapšenje izdat u skladu sa Zakonom o pravosudnoj saradnji u krivičnim stvarima sa državama članicama EU.

Todorić je ranije saopštio da će se vratiti u Hrvatsku kada prikupi dokaze da nije kriv. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Državno tužilaštvo raspisalo je pre dva dana međunarodnu poternicu za Todorićem, koju su primili londonski Skotland jard i sve policije EU, a hrvatski mediji prenose sa se očekuje raspisivanje i crvene Interpolove poternice.

O tome gde se Todorić nalazi pojavile su se mnoge spekulacije, pa je tako kao moguća destinacija njegovog boravka pominjana i Švajcarska, ali se pretpostavlja da je i dalje u Londonu. Ukoliko Todorić nije na području Velike Britanije ili EU, onda će to biti pokriveno Interpolovom crvenom poternicom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.