Izbodeno 20 učenika

Izvor: Politika, 09.Apr.2014, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbodeno 20 učenika

PITSBURG – Policija je uhapsila jednog učenika koji je u srednjoj školi u predgrađu Pitsburga u američkoj državi Pensilvaniji u sredu ujutro nožem izbo 20 svojih kolega od kojih je četvoro zadobilo ozbiljne povrede, javili su zapadni mediji.

Ranjeni učenici su prevezeni u četiri lokalne bolnice i starosti su između 14 i 17 godina, preneo je AP.

Iako je četvoro učenika teže povređeno, oni nisu životno ugroženi, navode lekari.

Prema rečima doktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Krisa Kaufmena, direktora najbliže bolnice Forbs, dve osobe su operisane, a jedna osoba čeka intervenciju. Sve tri žrtve su izbodene u predelu stomaka, grudi ili leđa zbog čega se, kako kaže, te povrede karakterišu kao „ozbiljne”.

Imena povređenih nisu saopštena, a zna se samo da je među njima i jedna odrasla osoba.

Dvanaest povređenih je smešteno na četiri klinike i još uvek se prikupljaju podaci o njihovom stanju i radi se na utvrđivanju identiteta, potvrdila je portparolka bolnice.

Škola „Frenklin” je zatvorena, a policija vrši uviđaj. Istražni organi ispituju osumnjičenog za napad.

Jedan od učenika očevidaca incidenta, rekao je za lokalne medije da je video svoje kolege „kako se drže za stomake i krvare”. On nije precizirao kako je napadač zaustavljen, ali je naveo da se u jednom trenutku aktivirao alarm za požar.

Guverner Pensilvanije Tom Korbet naložio je policiji ove države da pomogne lokalnim organima u istrazi.

„Šokiran sam i tužan zbog ovoga što se jutroš dogodilo u školi. Kao otac i kao deda, smatram da nema ničeg goreg od bezumnog nasilja prema deci”, rekao je Korbet.

Tanjug

objavljeno: 10.04.2014.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Izbodeno 20 učenika u Pitsburgu

Izvor: Politika, 09.Apr.2014

PITSBURG – Policija je uhapsila jednog učenika koji je u srednjoj školi u predgrađu Pitsburga u američkoj državi Pensilvaniji u sredu ujutro nožem izbo 20 svojih kolega od kojih je četvoro zadobilo ozbiljne povrede, javili su zapadni mediji...Ranjeni učenici su prevezeni u četiri lokalne bolnice...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.