Izbeglice su neandertalci

Izvor: Mondo, 17.Mar.2016, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izbeglice su neandertalci"

Šef poslaničkog kluba "Tim Štronah", Robert Lugar, je izjavom u austrijskom parlamentu da izbeglice koje dolaze u Austriju imaju sliku o svetu kao neandertalci, navukao gnev na sebe.

Foto: AP Photo/Ronald Zak

On je, na sednici parlamenta rekao da "izbeglice koje dolaze u Austriju imaju sliku o svetu kao neandertalci, dodajući da su oni hvala Bogu iskorenjeni".

"Oni koji dolaze kod nas su fanatični, neobrazovani, verski zatucani i ne mogu se integrisati. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Oni gaze prava žena nogama. Sada Zeleni žele da ih puste u našu zemlju, te neandertalce, koje smo kod nas iskorenili", poručio je on.

Treći predsednik parlamenta Norbert Hofer opomenuo je Lugara za ovu izjavu.

Stranka Zelenih zatražila je od Lugara podnošenje ostavke na sve funkcije u parlamentu.

Zeleni ističu da je takva izjava neprihvatljiva i rasistička.

istovremeno, u glav nom gradu Austrije održavaju se i protesti ljudi koji ne žele žicu na granici i nehumano postupanje prema izbeglicama.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.