Izaslanik UN za Jemen stigao u Hodeidu

Izvor: N1 televizija, 23.Nov.2018, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izaslanik UN za Jemen stigao u Hodeidu

Izaslanik UN za Jemen Martin Grifits stigao je u Hodeidu, gde se desetak dana poštuje prekid vatre između jemenskih snaga i šiitskih pobunjenika, saopštili su izvori UN.

Grifits je u Hodeidu stigao iz Sane, glavnog grada Jemena pod kontrolom šiitskih pobunjenika Huti, a na teren je došao kako bi se uverio da se poštuje primirje.

"Izaslanik se nalazi u poseti kako bi se uverio kakva je situacija u Hodeidi i kako bi uputio poruku svim stranama da je prekid vatre >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << važan pre pokretanja političkih pregovora", naveli su izvori UN.

Grifits želi da organizuje mirovne pregovore u Švedskoj početkom decembra.

Poslednji pregovori u evropskom sedištu UN u Ženevi u septembru bili su neuspešni, jer delegacija pobunjenika nije došla, a kao razlog je navela da strahuje za svoju bezbednost.

U Jemenu je u građanskom ratu od marta 2015. godine poginulo oko 10.000 ljudi, nekoliko desetina hiljada je ranjeno, a više od 2,5 miliona je u izbeglištvu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Izaslanik UN za Jemen stigao u Hodeidu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Nov.2018

Izaslanik UN za Jemen Martin Grifits stigao je danas u Hodeidu, gde se desetak dana poštuje prekid vatre izmešu jemenskih snaga i šiitskih pobunjenika, saopštili su izvori UN-a. Grifits je u Hodeidu stigao iz Sane, glavnog grada Jemena pod kontrolom šiitskih pobunjenika Huti, a na teren je došao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.