Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Avg.2018, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski zvaničnik: Migrante neopravdano drže na brodu

Delegacija italijanskog ombudsmana je posetila 150 migranata koji već danima borave na brodu italijanske obalske straže i zaključila da se njima nepravedno ne dopušta da se iskrcaju u sicilijanskoj luci.

Šefica delegacija Danijela de Robert je rekla da bi migrantima trebalo "lako" da zadovolje uslove za traženje izbegličkog statusa imajući u vidu zemlje iz kojih dolaze. Ona je rekla da je skoro 90 odsto njih iz Eritreje, dok su ostali iz Sirije, Sudana i Somalije.

Ona je rekla da su tim migrantima prekršena prava.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini je obećao da neće dozvoliti migrantima da se iskrcaju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Italijanski zvaničnik: Migrante neopravdano drže na brodu

Izvor: B92, 24.Avg.2018, 00:15

Rim -- Delegacija italijanskog ombudsmana je posetila 150 migranata koji već danima borave na brodu italijanske obalske straže...Zaključeno je da se njima nepravedno ne dopušta da se iskrcaju u sicilijanskoj luci...Šefica delegacije Danijela de Robert provela je tri sata u razogovoru sa migrantima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.