Izvor: B92, 02.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija proteruje opasne imigrante

Rim -- Predsednik Italije potpisao uredbu kojom se policiji omogućava da protera građane EU za koje sumnja da su opasni po društvo.

Đorđo Napolitano je potpisao uredbu Vlade, često kritikovane zbog blagog odnosa prema imigraciji, a koja je doneta posle serije zločina za koje se veruje da su ih počinili imigranti iz Rumunije, zemlje koja je pristupila EU 1. januara. Parlament ima 60 dana da se izjasni o tome da li će dokument postati zakon.

"Rumunski državljani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čine 75 odsto uhapšenih za koje se veruje da su počinili ubistva, silovanja i krađe u prvih sedam meseci ove godine. Očigledno je da imamo specifičan problem", izjavio je gradonačelnik Rima Valter Veltroni.

Premijer Romano Prodi najavio je da bi o toj vrsti kriminala mogao da razgovara i s drugim vladama pošto je ocenio da se taj problem ne tiče samo Italije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.