Italija proteruje ambasadora Severne Koreje?

Izvor: RTS, 01.Okt.2017, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija proteruje ambasadora Severne Koreje?

Italija je odlučila da naloži novoimenovanom severnokorejskom ambasadoru u Rimu da napusti tu zemlju, u očiglednom nastojanju da se pridruži globalnim naporima kažnjavanja Pjongjanga zbog kontinuiranih raketnih i nuklearnih provokacija, javlja agencija "Jonhap" pozivajući se na italijanske medije.
Ta odluka je objavljena u intervjuu italijanskog ministra spoljnih poslova Anđelina Alfana za lokalni dnevni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << list, navodi južnokorejska agencija.
Severna Koreja je u julu imenovala Mun Džong-nama za ambasadora u Rimu, a to mesto je bilo upražnjeno oko 20 meseci.
Ministar Alfano rekao je da je doneta odluka o obustavi procedure predavanja akreditiva severnokorejskog ambasadora, dodavši da će on napustiti Italiju.
To, međutim ne znači da će Italija prekinuti diplomatske odnose sa Severnom Korejom, napomenuo je šef italijanske diplomatije.
Potez italijanskih vlasti ističe rastuću diplomatsku izolovanost s kojom se Pjongjang suočava, pod sve većim pritiskom da odustane od svojih nuklearnih ambicija, ocenjuje Jonhap.
Italija je druga evropska zemlja, posle Španije, koja je naložila severnokorejskom ambasadoru da napusti tu zemlju, dok su im se i Meksiko, Peru i Kuvajt pridružili u takvoj odluci, zaključuje južnokorejska agencija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija proteruje ambasadora Severne Koreje

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2017

Italija je odlučila da naloži novoimenovanom severnokorejskom ambasadoru u Rimu da napusti tu zemlju, u očiglednom nastojanju da se pridruži globalnim naporima kažnjavanja Pjongjanga zbog kontinuiranih raketnih i nuklearnih provokacija, javlja danas Jonhap pozivajući se na italijanske medije...Ta...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.