Italija izvodi vojsku na ulice

Izvor: BKTV News, 14.Maj.2012, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija izvodi vojsku na ulice

Italijanski premijer Mario Monti istakao je kako postoji plan izvođenja vojske na ulice kako bi se suprotstavili nasilnim protestima koji se sve češće održavaju protiv aktualne Vlade i ekonomske politike.
Monti je juče takođe podigao nivo pripravnosti za ključne lokacije širom Italije nakon što je talas nasilnih protesta pogodio zemlju, prenosi Deutsche Welle.
Ministarka unutarašnjih poslova Anna Maria Cancellieri potvrdila je juče kako su spremni za dovođenje vojske na ključne >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << lokacije.

(Ministarka unutarašnjih poslova Anna Maria Cancellieri)
'Desilo se nekoliko napada na kancelarije Equitalie (agencija za prikupljanje poreza) poslednjih nedelja. Želim upozoriti ljude da je napad na Equitaliu jednako kao i napad na državu. Vojska bi se mogla koristiti za odbranu pojedinih zgrada koje bi mogle postati meta nasilnih protesta. Opasnost od eskalacije postoji, ova situacija zahteva drastične mere', istakla je Anna Maria Cancellieri, prenosi Agenzia Giornalistica Italia (AGI).
Ove subote dva molotovljeva koktela pogodila su zgrade poreske agencije u gradu Livorno. U Rimu je u poresku agenciju dostavljena bomba u koverti, ali nije eksplodirala. U zemlji se pojavljuju 'pobunjeničke grupe' - početkom meseca, visoki državni službenik Roberto Adinolfi je upucan u nogu, jedna od pobunjeničkih grupa je preuzela odgovornost, prenosi Bloomberg.

Italija se nalazi u teškom ekonomskom stanju. Od kada je na vlast nedemokratskim putem doveden tehnokrat Mario Monti, usledilo je uvođenje rigoroznih mera štednje. Poslednjih nedelja eskalirao je broj samoubistava širom zemlje.
Italijanski list L'Unita prenosi kako je ministarka Cancellieri navela da je već 'sve spremno za dovođenje vojske na ulice' i kako su se takve odluke donosile i ranije.
List La Republica prenosi kako je vrhovni zapovednik italijanskih oružanih snaga Claudio Graziano izjavio: 'Vojska je i više nego spremna da pruži pomoć policiji u očuvanju sigurnosti naše zemlje'. U izveštaju se takođe ističe kako ministarstvo unutarašnji poslova planira braniti 400 ključnih lokacija od potencijalnih 'terorista'.
Izvor: advance.hr
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.