Italija daje 12 brodova libijskoj obalskoj straži

Izvor: N1 televizija, 03.Jul.2018, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija daje 12 brodova libijskoj obalskoj straži

Italija će dati Libiji 12 brodova u nastojanju da ojača obalsku stražu te zemlje za spasavanje života migranata.

Italijanski premijer Đuzepe Konte rekao je da će među plovilima biti 10 patrolnih brodova, i da je cilj da se ojača patrolna aktivnost kod libijske obale.

Italijani će takođe pomoći da se obuči libijska obalska straža.

Nedavno se nekoliko krijumčarskih gumenih čamaca punih migranata prevrnulo ubrzo posle polaska s libijske obale, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << gde se krijumčari nalaze.

Neke migrante je spasila libijska obalska straža, a stotine drugih, među kojima su i deca, vode se kao nestali i strahuje se da su se utopili.

Privatne humanitarne organizacije koje imaju spasilačke brodove kod Libije navode da je libijska obalska straža loše opremljena za spasavanje života.

Italija smatra da privatni spasilački brodovi samo ohrabruju krijumčare da koriste loše brodove prepune migranata za prevoz do Evrope.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.