Izvor: B92, 14.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Osuđeni ekstremisti

Breša -- Sud u Italiji osudila je dve osobe zbog pripadnosti ekstremističkoj grupi koja je navodno planirala napade u Italiji.

Sudija Silvija Milezi osudila je Marokanca Mohameda Rafika na četiri godine i osam meseci zatvora i Tunižanina Kamela Hamrauija na tri godine i četiri meseca zatvora, rekao je advokat odbrane. Tunižanin Nadžib Ruas osuđen je na godinu i dva meseca zatvora zbog izazivanja nasilja, a Tunižanin Romdan Ben Otman Hir je oslobođen, rekla je advokatica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ilarija Krema. Svi optuženi su odbacili optužbe.

Još šestorici muškaraca za koje se veruje da pripadaju istoj ekstremističkoj grupi, takođe poreklom iz severne Afrike, sudi se u Kremoni. Istraga veruje da je grupa povezana sa međunarodnim terorističkim mrežama za koje prikuplja novac, obezbeđuje lažna dokumenta i regrutuje ekstremiste koji se bore u inostranstvu, a italijanske vlasti imaju podatke da su članovi te grupe razmatrali i napad na podzemnu železnicu u Milanu i katedralu u Kremoni u oktobru 2002.

Suđenje u Breši održava se u trenutku povećanog stepena bezbednosti u celoj zemlji, posle prošlonedeljnih bombaških napada u Londonu. Policija Italije izvršila je 200 racija u potrazi za osumnjičenim islamskim ekstremistima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.