Italija: Može marihuana na terasi

Izvor: B92, 29.Jun.2011, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Može marihuana na terasi

Ređo di Kalabria -- Italijanski Vrhovni sud doneo je presudu da građani smeju uzgajati marihuanu na svojim balkonima i terasama.

Sud je ocenio da ta količina marihuane ne može izazvati štetu.

Vrhovni sud je odbacio i žalbu koju je podneo tužilac iz Katanzara.

On se žalio na oslobađajuću presudu 23-godišnjaku koji je biljku kanabis držao na balkonu svoga doma u Kalabriji. Iz biljke te veličine može se dobiti 16 grama marihuane, piše Ansa.

Ova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << presuda je naznačila novo poglavlje ovog suda koji je za proizvodnju narkotika, čak i u najmanjim količinama, u prošlosti uvek tražio kaznu.

Sud je 2009. godine izazvao zgražanje javnosti kada je dosudio da se sme uzgajati marihuana sve dok ne naraste dovoljno velika kako bi se iz nje dobila droga i naredila policiji da deluje onda kada postoji "konkretna pretnja".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.