Italija: Bez pomilovanja za Berluskonija

Izvor: BKTV News, 14.Avg.2013, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Bez pomilovanja za Berluskonija

Silvio Berluskoni, koji je zbog utaje poreza osuđen na četiri godine zatvora, neće biti pomilovan i kaznu mora odslužiti u zatvoru, poručio predsednik Italije Đorđo Napolitano.

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni neće dobiti pomilovanje i kaznu mora odslužiti u zatvoru, poručio je predsednik Italije Đorđo Napolitano.
Berluskoni je zbog utaje poreza osuđen na četiri godine zatvora. Ovakva odluka Vrhovnog suda dodatno je destabilizovala i političku situaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u Italiji.
Berluskonijeve pristalice s desnog centra vršile su snažan pritisak na Napolitana da pomiluje bivšeg premijera.
“Bilo koja definitivno izrečena kazna i obaveza njenog izvršavanja ne mogu biti dovedeni u pitanje”, rekao je Napolitano u pisanoj izjavi, u kojoj je naglasio da je najvažnije da se zbog presude Berluskoniju izbegne kriza vlade, prenose italijanski mediji.
Izvor: RTS
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Berluskoni će kaznu odslužiti u zatvoru

Izvor: Večernje novosti, 15.Avg.2013, 13:00

Rim - Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni, koji je zbog utaje poreza osuđen na četiri godine zatvora, moraće kaznu da odsluži u zatvoru, poručio je predsednik te države, Đorđo Napolitano.Pristalice Berluskonija iz desnog centra činili su snažan pritisak na Napolitana da ga pomiluje, ali...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.