Istražitelji izašli na mesto nesreće u Domodedovu

Izvor: Vostok.rs, 24.Jan.2011, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istražitelji izašli na mesto nesreće u Domodedovu

24.01.2011. - Utvrđuju se podaci o poginulima i povređenima

Istražni komitet RF potvrđuje činjenicu da se desila eksplozija na aerodromu Domodedovo, prema podacima resora, nastradalo je oko 20 ljudi. Danas, u 16 sati i 32 minute u sali međunarodnih letova na aerodromu Domodedovo desila se eksplozija. Prema preliminarnim podacima, nastradalo je oko 20 ljudi. Na mesto nesreće je izašla operativno-istražna grupa moskovske međuregionalne glavne istražne uprave u saobraćaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Istražnog komiteta RF, stoji u saopštenju. U resoru se podvlači da je radi pružanja praktične pomoći na aerodrom upućena grupa iskusnih kriminologa centralnog aparata Istražnog komiteta RF.

Kako je rekao za RIA Novosti očevidac, ubrzo posle eksplozije iz odeljenja za prijem prtljaga izvodili su ranjene – jedan sav u krvi sa nogom u zavoju, drugi je na košulji imao mrlje od krvi. Po njegovim rečima, trenutno na pasoškoj kontroli nikoga nema. Saradnici aedroma su slomili zid odeljenja za prijem prtljaga da izvedu ljude odatle, dodao je on. Istovremeno saradnik agencije je podvukao da panike na mestu vanredne situacije nema.

Lični sastav Glavne uprave MUP u saobraćaju podignut je na uzbunu i radi na mestu nesreće, saopštila je za RIA Novosti u ponedeljak predstavnik uprave. Po njenim rečima, na mesto je izašao načelnik Glavne uprave i operativni sastav. Ona je takođe potvrdila da se u zali dolazaka na međunarodnom terminalu približno u 16.30 desila se eksplozija i po preliminarnoj informaciji postradalo je 20 ljudi. Trenutno se utvrđuju uzroci eksplozije, rekla je sagovornica agencije. Saradnici Odeljenja za krivičnu istragu MUP Rusije uputili su se na aerodrom Domodedovo, saopštio je za RIA Novosti predstavnik pres-centra MUP Rusije.

Na lice mesta su izašli saradnici Odeljenja za krivičnu istragu i krivične uprave MUP u saobraćaju. Trenutno se utvrđuju podaci o poginulima i povređenima, rekao je sagovornik agencije. Po njegovim rečima, uzroci eksplozije se utvrđuju.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.