Isplovio najveći britanski brod i nosač aviona

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2017, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isplovio najveći britanski brod i nosač aviona

Najveći britanski ratni brod i nosač aviona „Kraljica Elizabeta“ prvi put je isplovio sa brodogradilišta „Rosit“ na istoku Škotske.

Brod je dugačak 280 metara i može da pređe oko 800 kilometara dnevno.

Izgradnja broda trajala je osam godina i uz ratni brod „Princ od Velsa“ predstavlja deo odbrambenog programa vrednog šest milijardi funti (oko 7,65 milijardi dolara), navodi Rojters.

„Činjenica je da to nisu samo brodovi, to su pomorske baze koje imaju brojne funkcije i mogućnost da izvrše čitav niz misija, nebitno da li su u pitanju borba protiv neprijatelja, pružanje podrške britanskoj industriji u inostranstvu ili humanitarne pomoći“, rekao je Kapetan Džeri Kid.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Video: Najveći britanski nosač aviona prvi put isplovio

Izvor: SandzakPress.net, 27.Jun.2017

Vojni brod “Kraljica Elizabeta” može da nosi 1,600 članova posade i 36 borbenih aviona. Izvor: [YouTube/Royal Navy] Najveći ratni brod i nosač aviona “Kraljica Elizabeta” danas je prvi put isplovio sa brodogradilišta  Rosyth na istoku Škotske. Brod je dugačak 280 metara i može da pređe...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.