Islamski ekstremisti oteli sve muškarce i dečake

Izvor: Telegraf.rs, 15.Avg.2014, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamski ekstremisti oteli sve muškarce i dečake

- Počeli su da guraju naše muškarce i dečake u vozila, preteći da će ubiti svakoga ko ih ne posluša. Svi su bili nasmrt uplašeni - rekao je očevidac koji je izbegao nesreću

Borci islamističke grupa Boko Haram oteli su desetine dečaka i muškaraca iz zabačenog sela na severoistoku Nigerije, preneli su u petak očevici koji su izbegli nasilje.

Otmica se dogodila nakon što je Boko Haram oteo više stotina učenica iz sela Čibok. Nekoliko očevidaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << koji su preživeli upad u selo Doron Baga, prenosi da su militanti spalili nekoliko kuća i da je nestalo 97 osoba.

- Odvedeni su svi muškarci i dečaci, ostala su samo mala deca, devojčice i žene – rekao je Halima Adamu koji je u prikolici kamioneta prešao 180 kilometara dug put do grada Mauduguria.

Foto: Twitter/AP Photo/Olamikan Gbemiga

- Uzvikivali su ‘Alah Akbar’, Bog je veliki, i nasumično pucali. Zavladala je panika. Počeli su da guraju naše muškarce i dečake u vozila, preteći da će ubiti svakoga ko ih ne posluša. Svi su bili nasmrt uplašeni – ispričao je Adamu.

Seljani kažu i da je u nedeljnom napadu ubijeno šest staraca. 

Boko Haram, koji se bori za uspostavu islamističke države u Nigeriji, ove godine neprestano napada civile i to većinom u zabačenoj, brdovitoj regiji.

(Telegraf.rs / Hina)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.