Islamski aktivista budući gradonačelnik Osla?!

Izvor: Vesti-online.com, 15.Sep.2015, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamski aktivista budući gradonačelnik Osla?!

Budući gradonačelnik Osla mogao bi da bude islamski aktivista za zaštitu životne sredine iz Pakistana Šoaib Sultan čija je Zelena stranka (MDG) osvojila pet mesta na izborima za gradsko veće u norveškoj prestonici.

Ta stranka je, naime, poručila da će u predstojećim pregovorima sa drugim partijama, insistirati da njihov kandidat bude postavljen na mesto gradonačelnika, prenosi AFP.

- On bi bio odličan gradonačelnik Osla i najreprezentativniji kojeg su njegovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << građani ikada imali - rekao je predstavnik stranke MDG Rasmus Hanšon u izjavi za lokalnu radio stanicu.

Pripadnici desničarskih stranaka, koje su na vlasti u Oslu u poslednjih 18 godina, kao i levičarskih partija saopštili su da su spremni da pregovaraju sa MDG kako bi imali većinu u gradskom veću.

Zelena partija (MDG) sebe predstavlja kao nezavisnu od desnice, koja je osvojila 28 mesta, kao i od levice, kojoj je pripalo 26 mesta iako je na izbore tradicionalno izlazila sa pripadnicima krajnje levice.

Šoaib Sultan (41) je bivši sekretar Islamskog saveta, krovne organizacije koja predstavlja muslimane u Norveškoj, a radio je i za Centar za borbu protiv rasizma.

U Norvešku je došao iz Pakistana kada je imao samo godinu dana.

Izbore na lokalnom nivou izgubile su partije vladajuće većine poput Konzervativne stranke premijerke Erne Solberg, populističke Napredne partije, kao i njihovih saveznika desnog centra.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.