Islamska država se hvali napadom u Tunisu

Izvor: Vesti-online.com, 25.Nov.2015, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država se hvali napadom u Tunisu

Islamska država preuzela je u sredu odgovornost za bombaški napad u Tunisu na autobus sa pripadnicima garde tuniskog predsednika, u kome je poginulo 14 ljudi.

U saopštenju koje je poslato društvenim mrežama, navodi se da je napad u utorak u prestonici Tunisa izvršio bombaš samoubica po imenu Abu Abdalah al-Tunisi, prenosi AFP.

Predsednik Tunisa Bežid Kaid Esebsi uveo je zbog ovog napada vanredno stanje u zemlji i policijski čas u prestonici.

Do eksplozije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u autobusu došlo je tako što je bombaš samoubica detonirao eksploziv unutar vozila. U eksploziji u centru grada poginulo je 14, a povređeno 11 osoba, saopštilo je tunisko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U Tunisu su se od početka godine već dogodila dva teroristička napada, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, a koji su bili usmereni protiv stranaca. Najpre je u Nacionalnom muzeju Bardo u martu ubijeno 21 turista i jedan policajac, dok je u junu u letovalištu Sus ubijeno 38 turista.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Tunisu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2015

Islamska država preuzela je danas odgovornost za bombaški napad u Tunisu na autobus sa pripadnicima garde tuniskog predsednika, u kome je poginulo 14 ljudi...U saopštenju koje je poslato društvenim mrežama, navodi se da je jučerašnji napad u prestonici Tunisa izvršio bombaš samoubica po imenu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.