Islamska država imenovala Bagdadijevog naslednika

Izvor: RTS, 21.Jan.2020, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država imenovala Bagdadijevog naslednika

Nakon što su američke snage ubile lidera Islamske države Abu Bakr al Bagdadija za novog vođu terorističke organizacije imenaovan je Amir Mohamed Abdul Rahman al Mavli al Salbi, piše britanski "Gardijan".
Britanski list navodi da su obaveštajci, od ubistva Bagdadija  u oktobru prošle godine, uspeli da naprave profil novog lidera terorističke organizacije.

Salbi važi za jednog od najuticajnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ideologa u islamističkoj organizaciji, a rođen je u turkemnskoj porodici u iračkom gradu Tal Afar, tako da je jedan od retkih nearapskih lidera u Islamskoj državi, navodi"Gardijan".
List navodi da je poznat i po ratnom imenu Hadži Abdulah, kao i da se u nekim krugovima pominje i kao Abdulah Kardeš, iako irački zvaničnici tvrde da je osoba sa imenom Abdulah Kurdeš jedan od lidera Islamske države ubijen pre dve godine.
Salbi je jedan od osnivača Islamske države i predvodio je brojne operacije islamističke organizacije širom sveta, uključujući i zarobljavanje pripadnika jazidske etničke manjine u Iraku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.