Islamisti u Nigeru ubili 25 vojnika

Izvor: RTS, 09.Jan.2020, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamisti u Nigeru ubili 25 vojnika

Islamisti su ubili 25 vojnika a ranili šest u napadu na vojni punkt na zapadu Nigera u blizini granice s Malijem, saopštila je nigerska vlada.
Za sada nije jasno ko je tačno odgovoran za napad u kojem je takođe ubijeno 63 napadača, navodi se u saopštenju, preneo je Rojters.
Napad se, međutim, dogodio u trenutku orkestrirane kampanje islamističkih grupa povezanih sa Al Kaidom i Islamskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << državom protiv vojske Nigera na zapadnoj granici te zemlje, navodi Rojters.
Uprkos naporima međunarodnih snaga da ih zaustave, nNapadi su ove godine u Nigeru porasli četverostruko, pri čemu je ubijeno blizu 400 ljudi, a samo prošlog meseca stradao je 71 vojnik. 
Niger je izložen islamskom ekstremizmu jer se graniči s Nigerijom, gde je već jednu deceniju aktivan teroristička grupa "Boko Haram".
Međutim, ta zemlja je trenutno izložena i delovanju terorističke grupe Veća Sahara koja je 2017. godine izvela napad u kojem je ubijen jedan američki službenik i koji su aktivni duž granice s Malijem. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŽESTOKA RAZMENA VATRE: Islamisti ubili 25 vojnika u Nigeru! (FOTO)

Izvor: Kurir, 09.Jan.2020

Islamisti su ubili 25 vojnika a ranili šest u napadu na vojni punkt na zapadu Nigera u blizini granice s Malijem, saopštila je nigerska vlada.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.