Izvor: B92, 23.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iseljena naselja na Zapadnoj obali

Gaza -- Izraelska policija je potvrdila da je završila evakuaciju dva jevrejska naselja na Zapadnoj obali, Sanur i Homeš.

Policijski zvaničnik Meir Ben-Išai potvrdio je da je evakuacija završena, pošto su izraelske snage bezbednosti preuzele kontrolu nad krovom zgrade gde su se poslednji jevrejski naseljenici bili zatvorili i zabarikadirali.

Poslednja dva uporišta jevrejskih iseljenika koji su odbili da se dobrovoljno isele iz svojih domova bili su jevrejska bogoslovija i krov jedne zgrade u blizini naselja Homeš. Izraelske vlasti su juče okončale evuakuaciju oko 8.500 jevrejskih naseljenika iz svih naselja, ukupno 21, u pojasu Gaze, dve nedelje pre predviđenog roka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.