Iranci prikazali oborenu američku letelicu

Izvor: Vesti-online.com, 09.Dec.2011, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranci prikazali oborenu američku letelicu

Iranska državna televizija prikazala je danas snimak oborene letelice za koju tvrde da je američka špijunska letelica oborena ranije ove sedmice.

Na snimku koji traje duže od dva minuta, nekoliko iranskih zvaničnika vrši pregled, kako se navodi, visokotehnološke letelice "RQ-170", koja izgleda neoštećeno.

Glavnokomandujući vazduhoplovne divizije iranske Revolucionarne garde general Ami Ali Hadžizadeh rekao je da je američka letelica oborena pošto joj je postavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "elektronska zaseda".

On tvrdi da je letelicom upravljano iz Avganistana i preko američkih satelita.

Iranski državni radio javio je ranije da je letelica otkrivena iznad grada Kašmara, oko 225 kilometara od granice sa Avganistanom.

Američke vlasti priznale su da su izgubile jednu bespilotnu letelicu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.