Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranci od potpredsednice traže ostavku zbog RUKOVANJA S MUŠKARCEM

Iranska potpredsednica se našla na udaru kritika javnosti, zbog kojih bi moglo da usledi i pogoršanje odnosa sa Nemačkom.

Masume Ebtekar je lažno optužena za rukovanje sa muškarcem, što se u Iranu strogo brani. Religiozne žene u toj zemlji ne smeju da dodirnu muškarca koga ne poznaju.

Međutim, ona je napadnuta zbog rukovanja sa nemačkom ministarkom za zaštitu životne sredine Barbarom Hendriks koja ima kratku kosu i bila je obučena u poslovno odelo, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Independent".

Njihovo rukovanje je izazvalo bes javnosti koja je odmah optužila Ebtekar za nepoštovanje religije.

Iranski državni mediji su najpre izvestili da je ministar Nemačke – muškarac.

Njima su se pridružili mnogi korisnici društvenih medija koji su zatražili da Ebtekar zbog toga podnese ostavku..

Nekoliko sati nakon prvih objava, državni mediji su objavili da je gospođica Hendriks zapravo žena koja “liči na muškarca”.

Nemačka ministarka je osim ove uvrede pretrpela i kritike u svojoj otadžbini zbog sastanka sa kako kažu “teroristom”.

Masume Ebtekar je postala ozloglašena na Zapadu 1979. godine kada je bila u ulozi potrparola iranskih studenata koji su u američkoj amabasadi kao taoce držali 52 diplomate.

Tomas Fajst, poslanik CDU, vladajuće partije u Nemačkoj, rekao je da Ebtekar “ne predstavlja Iran koji želi da se promeni”.

“Trebalo bi da budemo pažljiviji pri odabiru partnera”, rekao je Tomas Fajst.

Nakon završetka nuklearnih pregovora sa Iranom u januaru, sankcije protiv te države su podignute i on se povezao sa globalnom ekonomijom.

Sastanak nemačke i iranske delegacije u Berlinu naišao je na osude i zbog odnosa Irana prema homoseksualcima.

Barbara Hendriks je prva lezbijka u nemačkoj istoriji koja je postavljena za ministra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.