Iran uzvraća SAD: U dometu ste naših raketa

Izvor: RTS, 15.Sep.2019, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran uzvraća SAD: U dometu ste naših raketa

Komandant iranske Revolucionarne garde je izjavio da su američke baze i nosači aviona u dometu iranskih raketa, samo dan pošto su jemenski pobunjenici Huti, koje podržava Teheran, dronovima napali najveće saudijsko naftno postrojenje.
Novinska agencija Tasnim citirala je reči komandanta iranske revolucionarne garde da je "Iran uvek spreman za rat."

"Svi bi trebalo da znaju da su sve američke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << baze i njihovi nosači aviona na udaljenosti do 2.000 kilometara od Irana u dometu naših raketa", rekao je general Amirali Hadžizadeh, a prenosi Rojters.
Prethodno su SAD za napade na saudijska postrojenja nafte okrivile Iran, jer podržava pobunjene Hute koji su preuzeli odgovornost za napade dronovima.
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Abas Musavi izjavio je da Vašington sprovodi politiku "maksimalnog pritiska" na Iran, ali se zbog svog neuspeha, sada služi "maksimalnim lažima", prenosi AP.
Jučerašnji napadi bespilotnih letelica jemenskih pobunjenika, koje podržava Iran, na najveće postrojenje za preradu nafte i veliko naftno polje u Saudijskoj Arabiji uticao je na privremenu suspenziju proizvodnje na lokacijama Abkaik i Kurais.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Iran: Američki nosači su u dometu naših raketa

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Sep.2019

TEHERAN - Komandant iranske Revolucionarne garde je izjavio da su američke baze i nosači aviona u dometu iranskih raketa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.