Iran predstavio novi borbeni avion

Izvor: N1 televizija, 21.Avg.2018, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran predstavio novi borbeni avion

Iran je predstavio svoj novi avion lovac dvosed za koji navodi da je potpuno napravljen u toj zemlji i da ima naprednu opremu, odnosno avioniku i sisteme za kontrolu požara.

Državna televizija prikazala je snimke predsednika Hasana Rohanija kako nakratko sedi u kokpitu aviona u hangaru uoči ceremonije predstavljanja.

Iranska televizija navodi da će se proizvoditi i jednoseda verzija tog lovca.

U izveštajaju nije naveden proizvođač ili kapaciteti aviona >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << osim da može da leti na visini od 45.000 stopa i brzinom od 1,2 maha, što je iznad brzine zvuka.

Iran u svojim vazdušnim snagama ima američke i ruske lovce. Ta zemlja često objavljuje uspeh u vojnom sektoru koji se ne mogu nezavisno proveriti.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.