Iran potvrdio gradnju svemirskog centra

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jun.2012, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran potvrdio gradnju svemirskog centra

Ministar odbrane Irana rekao je danas da je pri kraju izgradnja svemirskog centra sa koga će u orbitu biti lansirani sateliti.

Ta izjava ministra Ahmeda Vahidija prva je zvanična potvrda da Iran gradi svemirski centar, kako su zapadni mediji o tome spekulisali.

Ne postoje informacije gde se centar nalazi. Jedina poznata informacija je da će on nositi ime po Ruholahu Homeiniju, vođi islamske revolucije 1979. i osnivaču tradicionalizovane iranske države.

Nuklearni program Irana nije jedina briga zemalja Zapada. One su zabrinute zbog moguče upotrebe raketa koje se koriste za lansiranje satelita za napade na druge zemlje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.