Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jul.2019, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran objavio video snimak zaplenjenog broda

Kanal iranske državne televizije na engleskom jeziku objavio je video snimak broda koji su snage Revolucionarne garde Irana zaplenile pod optužbom da je krijumčario gorivo iz zemlje.

Na snimku se vidi da registracioni broj broda odgovara onom koji ima Em-Te Rijah, koji je isključio sistem za utvrđivanje lokacije kada je u nedelju ujutru ušao u teritorijalne vode Irana, navodi Asošiejted pres.

Brod plovi pod zastavom Paname, a baziran je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Revolucionarna garda Irana objavila je ranije danas da je zaplenila tanker s 12 članova posade zbog krijumčarenja goriva iz Irana i da je on presretnut južno od ostrva Larak u Ormuskom moreuzu.

Navedeno je da je brodom krijumčareno oko milion litara goriva od iranskih krijumčara do stranih kupaca, a nisu navedeni ni ime broda ni državljanstva članova posade.

Jedan američki zvaničnik izrazio je ranije sumnju da je brod Rijah koji plovi pod zastavom Paname zaplenjen u iranskim teritorijalnim vodama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.