Iran i Severna Koreja daleko od toga da postanu nuklearne sile

Izvor: Vostok.rs, 03.Maj.2012, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran i Severna Koreja daleko od toga da postanu nuklearne sile

03.05.2012. -

Balističke projektile velikog dometa (više od 5500 km) trenutno poseduju samo priznate nuklearne sile, rekao je direktor Glavne istražne uprave Generalnog štaba Rusije Igor Sergun, koji je na taj način demantovao glasine da su Severna Koreja i Iran došli do sličnih tehnologija.

Prema Sergunovim rečima te zemlje poseduju samo balističke projektile srednjeg dometa koji su u stanju da prelaze razdaljinu od 1000 do 5500 km.

Rusija se slaže sa stavom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << da preterani raketni programi u nizu zemalja negativno utiču na stabilnost u regionu. Ministarstvo odbrane Rusije namerava da preduzme aktivne mere kako bi sprečilo da postojeći izazovi prerastu u stvarne raketne pretnje.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.