Iran: IAEA otkriva tajne Izraelu

Izvor: B92, 23.Sep.2012, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: IAEA otkriva tajne Izraelu

Dubai -- Viši iranski parlamentarac optužio je danas agenciju UN za nuklearnu energiju da prosledjuje Izraelu poverljive informacije o iranskim nukleranim aktivnostima.

Opisujući ovu optužbu kao "poslednji znak zategnutih odnosa" izmedju Teherana i Medjunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), Rojters prenosi reči člana predsedevajućeg odbora iranskog parlamenta Džavada Džahangirzadeha - da će šef IAEA Jukija Amano biti kriv ako Iran pogorša odnose sa tom agencijom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Amanova stalna putovanja u Tel Aviv i traženje mišljenja od izraelskih zvaničnika o iranskim nuklearnim aktivnostima ukazuju da su iranske nuklearne informacije obelodanjene cionističkom režimu (Izraela) i drugim neprijateljima Islamske republike", rekao je on za iransku televiziju na engleskom jeziku "Pres TV". IAEA nije bila dostupna za komentar, a Rojters navodi da je Amano - otkad je na čelu IAEA - samo jednom bio u Izraelu, u avgustu 2010. On je posetio Teheran u maju ove godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iran optužuje IAEA da otkriva nuklearne tajne Izraelu

Izvor: Blic, 23.Sep.2012

Viši iranski parlamentarac optužio je danas agenciju UN za nuklearnu energiju da prosleđuje Izraelu poverljive informacije o iranskim nukleranim aktivnostima...Opisujući ovu optužbu kao "poslednji znak zategnutih odnosa" između Teherana i Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), Rojters...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.