Irački parlament protiv održavanja kurdskog referenduma

Izvor: RTS, 12.Sep.2017, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irački parlament protiv održavanja kurdskog referenduma

Poslanici iračkog parlamenta glasali su protiv referenduma o nezavisnosti iračkog Kurdistana, koji je zakazan za 25. septembar.
Poslanik Mahmud el Mašhadani izjavio je da se u odluci parlamenta navodi da referendum predstavlja "pretnju iračkom integritetu koji je garantovan ustavom, kao i građanskom miru i regionalnoj bezbednosti".

El Mašhadani je agenciji AP rekao da je referendum o nezavisnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tog autonomnog regiona neustavan.
Prema njegovim rečima, svi kurdski poslanici su bojkotovali današnju sednicu parlamenta, dok su arapski poslanici glasali za usvajanje takve odluke.
Irački Kurdi planiraju da 25. septembra održe referendum u tri pokrajine koje čine Irački Kurdistan, ali i u drugim spornim teritorijama sa većinskim kurdskim stanovništvom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Premijer Iraka: Referendum o nezavisnosti Kurdistana je neustavan

Izvor: Blic, 12.Sep.2017

Premijer Iraka Hajder al-Abadi izjavio je danas da je planirani referendum o nezavisnosti Kurdistana "neustavan", samo nekoliko sati nakon što je parlament u Bagdadu glasao protiv referenduma...- Pozivam kurdsko rukovodstvo da dođe u Bagdad i završi dijalog - rekao je Abadi na konferenciji za novinare,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.