Izvor: B92, 26.Nov.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irački mediji prećutali dolazak inspektora

Bagdad -- Irački državni mediji nisu u utorak izvestili o dolasku stručnjaka UN u Bagdad koji posle prekida od četiri godine treba da nastave misiju kontrole iračkog naoružanja. Nijedan od sedam dnevnih listova nije pomenuo povratak inspektora koji treba da odrede da li Irak poseduje i dalje nuklearno, hemijsko ili biološko naoružanje, kao i sredstva za upotrebu tog naoružanja. Ni državni radio i televizija, ni državna novinska agencija INA nisu izvestili o dolasku inspektora. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Iračke novine veliku pažnju posvećuju nastavku američkih i britanskih vazdušnih napada u zonama zabrane leta na jugu i severu zemlje, kao i manifestacijama u svetu u znak solidarnosti sa Irakom. "Vojnici predsednika Sadama Huseina suprotstavili su se snažno i hrabro kobnim avionima SAD i Velike Britanije", piše "As-Saura", list vladajuće partije BAAS. "Naša protivvazdušna odbrana herojski je odbila američke i britanske napade", dodaje list.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.