Infekcija smrtonosnom bakterijom se širi

Izvor: Studio B, 27.Maj.2011, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Infekcija smrtonosnom bakterijom se širi

Infekcija bakterijom EHEC, koja je u Nemačkoj odnela pet života, širi se i dalje, a broj bolesnih se već popeo na oko 700 ljudi, od kojih je većina stacionirana u severnom delu države, javljaju mediji.

''Infekcija se širi'', upozorio je danas direktor referentnog Instituta ''Robert Koh'' Rajnhard Burger u emisiji televizije ARD ''Morgenmagazin''.

Stručnjaci Instituta za higijenu u Hamburgu otkrili su da su krastavci, uvezeni izi Španije, uzorčnici EHEC-bakterijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << infekcije, koja se manifestije teškim prolivima i oštećenjima na bubrezima i jetri, koja mogu biti smrtonosna.

Naučnici Univerzitetske klinike u Minsteru su uvereni da su otkrili tačni tip opasne po život bakterije EHEC i da je reč o tipu HUSEC 41 koji je multirezistentan, što znači da mnogi antibiotici, među kojima je i penicilin, tu ne pomažu, ali da, ipak, kako se navodi, postoji jedna grupa koja pomaže.

Prema mišljenja eksperata sa Uniklinike Minster, reč je o anitbioticima Carbapeneme iz grupe Beta-Lactam-Antiobiotika, koji bi mogli pomoći u lečenju inficiranih osoba EHEC-bakterijom.

Eksperti savetuju visoke higijenske standarde u pripremi hrane i odlazak kod lekara posle prvih simptoma bolesti, kao i mirovanje i uzimanje najmanje dva litra tečnosti.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.