Indija testirala protivbalističku raketu

Izvor: Vostok.rs, 12.Feb.2017, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija testirala protivbalističku raketu

Indija je u okviru razvijanja sistema za protivraketnu odbranu uspešno testirala raketu za presretanje, koja može da uništi balističke projektile protivnika, prenosi televizijski kanal NDTV.

„Naši naučnici su napravili raketu koja može da napadne projektil koji se približava iz vazduha. Samo četiri ili pet zemalja na svetu ima nešto slično“, naveo je premijer Indije Narendra Modi.

Prema navodima televizijskog kanala, testiranje rakete je izvedeno na ostrvu Abdul Kalam istočno od obale Orisa.

Raketa za presretanje PDV lansirana s ostrva imala je zadatak da obori drugu raketu koja je bila lansirana s broda u Bengalskom zalivu.

Organizacija za odbrambena istraživanja u Indiji radi na poboljšanju pokazatelja i svojstava rakete, ali je ona spremna za korišćenje, saopštili su izvori televizijskog kanala.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.