Igrač bejzbola avionom udario u soliter

Izvor: Politika, 12.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igrač bejzbola avionom udario u soliter

Svetske agencije javljaju da su najmanje dve a moguće i četiri osobe poginule, ne navodeći podatke o povređenima. Nema indicija da se radi o terorističkom napadu

Od našeg stalnog dopisnika
VAŠINGTON, 11. oktobra – Njujorčani su danas opet doživeli traumatičan potres iz vazduha: mali avion uleteo je u luksuzni stambeni oblakoder, iz dosad nerazjašnjenih razloga. Žmarci su proželi stanovnike velegrada, još bolnih sećanja na terorističke udare otetim >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << putničkim avionima koji su pre nešto više od pet godina razorili dve kule Svetskog trgovinskog centra i odneli više od 2.700 života. Nismo valjda ponovo na meti, pomislili su zatečeni u blizini nove drame. Dok su policija, gradski oci i Bela kuća slali umirujuće poruke da nema naznaka da se radi o terorističkoj akciji, građane je stigao novi šok u vidu informacije da je vinovnik "zvezda" njujorškog i nacionalnog bejzbola – Kori Lajdl (34).

Taj poznati sportista je, kako je saopštio Federalni istražni biro, pilotirao, a s njim je u avionu "cirrus SR 20" bio i instruktor koji je takođe poginuo. U zgradi po svemu sudeći niko nije nastradao.

Avion je uleteo u 20. sprat oblakodera "Bel er" sa ukupno 50 spratova koji se nalazi u 72. ulici istočnog Menhetna i ima više od 180 stanova od kojih su mnogi kupljeni za po više od milion dolara.

Gradonačelnik Majkl Blumberg pohvalio je "brzo reagovanje nadležnih službi". Dok još nije bilo sasvim jasno da se ne radi o terorističkom udaru, s vatrogascima su na lice mesta došli pripadnici antiterorističke jedinice, a vazduhom su patrolirali vojni avioni "po predviđenoj proceduri". Saobraćaj na tri njujorška aerodroma nije prekidan, ali su iz bezbednosnih razloga bile blokirane ulice oko "Bel era".

M. P.

[objavljeno: 12.10.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.