ISTORIJSKI MINIMUM: U svetu je manje siromašnih

Izvor: Mondo, 19.Sep.2018, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTORIJSKI MINIMUM: U svetu je manje siromašnih

Stopa siromaštva u svetu je pala na istorijski minimum, saopštila je danas Svetska banka.

Foto: Mondo/Goran Sivački Ilusracija

Deset posto svetske populacije živelo je 2015. godine sa manje od 1,90 dolara dnevno, što manje u odnosu na 11,2 procenta iz 2013. godine, poručuju iz te međunarodne institucije sa sedištem u Vašingtonu.

To znači da je 735,9 miliona ljudi živelo ispod granice siromaštva 2015. godine, u odnosu na 804,2 miliona iz 2013. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << godine.

Pad siromaštva registrovan je u svim regionima, uz izuzetak Bliskog istoka i Severne Afrike, gde su sukobi u Siriji i Jemenu pogurali stopu siromaštva na 5,0 odsto u 2015. godini sa 2,6 odsto iz 2013. godine.

Stopa siromaštva u Subsaharskoj Africi iznosi 41,1 odsto, u Južnoj Aziji 12,4 odsto, u Latinskoj Americi i Karibima 4,1 odsto, u Istočnoj Aziji i Pacifiku 2,3 odsto, a u Evropi i Centralnoj Aziji 1,5 odsto, saopštila je Svetska banka.

Pročitajte još:

Slika Srbije: Najbogatiji imaju devet puta više

Analiza: Mapa siromaštva u Srbiji

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Svetska banka: Smanjena stopa siromaštva u svetu

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2018

Svetska banka saopštila je danas da je stopa siromaštva u svetu pala na rekordno nizak nivo, ali da usporavanje pada dovelo u pitanje cilj da se iskoreni ekstremno siromaštvo...Deset odsto svetske populacije živelo je s manje od 1,9 dolara dnevno u 2015. godini, dok je dve godine ranije taj procenat...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.