Izvor: Blic, 11.Okt.2016, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ID potvrdila smrt svog šefa za propagandu

Ekstremistička grupa Islamska država (IS) potvrdila je danas smrt svog šefa za propagandu, za koga je Pentagon saopštio da je ubijen u vazdušnom napadu koalicije na čelu sa SAD u sirijskoj provinciji Raki prošlog meseca, javlja Rojters.

U saopštenju koje je objavila na internetu, Islamska država odaje poštu Va'ilu Adilu Hasanu Salmanu al-Fajadu, koji je poznat i kao Abu Mohamed al-Furkan, navodeći da je on bio šef odseka za medije.

IS nije precirala kada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gde niti kako je on preminuo.

Pročitajte još:

Pentagon je prošlog meseca saopštio da je koalicija koju predvode SAD u vasdušnom napadu 7. septembra ubila Al-Fajada, navodeći za njega da je bio ministar informisanja, zadužen za propagandu IS, i istaknuti član Visokog saveta Šura, odnosno rukovodstva IS.

Taj napad je izveden u blizini Rake, de facto prestonici IS na severu Sirije, a Al-Fajad je pogođen dok je vozio motor nedaleko od svoje kuće, saopštio je tada Pentagon.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ID potvrdila smrt "šefa za propagandu"

Izvor: B92, 11.Okt.2016

ID je potvrdila smrt svog šefa za propagandu, za koga je Pentagon saopštio da je ubijen u vazdušnom napadu u sirijskoj provinciji Raki prošlog meseca...U saopštenju koje je objavila na internetu, Islamska država odaje poštu Va'ilu Adilu Hasanu Salmanu al-Fajadu, koji je poznat i kao Abu Mohamed...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.