I Sarajevo sprema crnu listu Srba?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2018, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Sarajevo sprema crnu listu Srba?

"Večernje novosti" pišu u današnjem izdanju da posle Crne Gore "I Sarajevo sprema crnu listu Srba" kojima će biti zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu, i da bi na njoj mogli da se "nađu poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari, ali i političari".

"Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulaz u BiH", piše list i navodi da bi na njoj, između ostalih, mogli da se nađu i srpski ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odbrane Aleksandar Vulin, lider radikala Vojislav Šešelj, glavni urednik TV "Hepi"Milomir Marić i predsednika pokreta "Zavetnici" Stefan Stamenkovski.

Dnevnik podseća da je Mektić nedavno potvrdio da "postoji registar osoba koje su proterane ili im je, na određeni period, zabranjen ulazak u BiH, i da je u njemu oko 2.000 ljudi", ali da je odbio da to nazove "crnom listom", jer "BiH nije SAD da pravi crne liste".

"Novosti" navode i da je Mektić navodno "blizak predstavnicima američke administracije u ambasadi SAD u Sarajevu", a bio je dovođen i "u vezu sa aferom prisluškivanja predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, preko veza sa njim, i srpskog šefa države Aleksandra Vučića".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novosti: Poslije Crne Gore i BiH sprema "crnu listu" Srba?

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Nov.2018

BEOGRAD - "Večernje novosti" pišu da poslijje Crne Gore "I Sarajevo sprema crnu listu Srba" kojima će biti zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.