I Kipar legalizovao kanabis

Izvor: Mondo, 15.Feb.2019, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Kipar legalizovao kanabis

Kiparski parlament usvojio je večeras zakon kojim se omogućava gajenje i upotreba kanabisa u medicinske svrhe, čime se ta zemlja priključila mnogim članicama Evropske unije (EU) koje su već usvojile slične mere.

Foto: Guliver/Getty Images/ Ethan Miller

Parlament je usvojio dopunu postojećeg zakona o drogama i pshitropnim supstancama. Prema tom zakonu, sada će moći da se uvozi seme i gaji kanabis namenjen pacijentima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Dozvolu za gajenje kanabisa dobiće za sada tri preduzeća, kako bi se izbeglo da se kanabis nađe na crnom tržištu.

Lekari će izdavati recepte za kanabis pacijentima koji imaju hronične bolove zbog raka, side, reumatizma ili glaukoma.

Prema zvaničnim procenama, proizvodnja medicinskog kanabisa bi mogla da bude vredna oko 180 miliona evra godišnje, a veći deo prihoda će ići državi.

Lečenje kanabisom: Šta, kako? (VIDEO)

Oko 30 zemalja u svetu, od kojih oko 20 u EU usvojilo je mere za legalizaciju kanabisa za medicinsku upotrebu.

Grčka je u novembru izdala prve dozvole za uzgoj medicinskog kanabisa.

POGLEDAJTE MONDO PRILOG O LEGALIZACIJI KANABISA:

Izvor: MONDO/Snaga bilja
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Kiparski parlament legalizovao kanabis u medicini

Izvor: Danas, 16.Feb.2019, 00:21

Kiparski parlament usvojio je večeras zakon kojim se omogućava gajenje i upotreba kanabisa u medicinske svrhe, čime se ta zemlja priključila mnogim članicama Evropske unije (EU) koje su već usvojile slične mere. Članak Kiparski parlament legalizovao kanabis u medicini se pojavljuje prvo na Dnevni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.