I Kanada objavila diplomatski bojkot ZOI u Pekingu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2021, 09:05

I Kanada objavila diplomatski bojkot ZOI u Pekingu

Kanada će se priključiti saveznicima u diplomatskom bojkotu Zimskih olimpijskih igara u Kini u februaru sledeće godine, kako bi poslala Kini poruku o ljudskim pravima, izjavio je premijer Kanade Džastin Trudo.

Pre Kanade, za diplomatski bojkot su se u sredu odlučile Australija i Velika Britanija, a prve su to uradile SAD.

"Mnogi partneri iz celog sveta su izuzetno zabrinuti zbog konstantnog kršenja ljudskih prava u Kini. Zato objavljujemo da nećemo poslati diplomate >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Peking", kazao je Trudo, preneo je Rojters.

Portparol kineske ambasade u Kanadi optužio je Trudoa da je izneo lažne tvrdnje.

"Na osnovu ideološke pristrasnosti, kao i laži i glasina, Kanada i deo zapadnih zemalja su flagrantno izvodili političke manevre, sa pokušajem da poremete napredak ZOI u Pekingu. Njihova nespretna predstava teško da može da naiđe na bilo kakvu podršku i osuđena je na propast", naveo je portparol.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.