Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2016, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska više neće primati neprimerene note Beograda

Hrvatska neće primati "neprihvatljive" diplomatske note Srbije koja bi umesto "neproduktivnog" slanja nota trebalo da se bavi evropeizacijom svog društva, rečeno je danas agenciji Hina u Ministarstvu spoljnih poslova Hrvatske nakon najnovijih protestnih nota Beograda.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je danas dve protestne note Hrvatskoj - zbog ukidanja presude Branimiru Glavašu za ratne zločine nad srpskim civilima u Osijeku 1991. i zbog otkrivanja spomenika Miri >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Barešiću, hrvatskom emigrantu koji je 1971. u Švedskoj ubio tadašnjeg jugoslovenskog ambasadora Vladimira Rolovića.

Hrvatski otpravnik poslova u Beogradu Stjepan Glas odbio je da primi te note, ali ih je Srbija, kako je saopšteno u Beogradu, "dostavila redovnim putem".

U hrvatskom Ministarstvu spoljnih poslova agenciji Hina je rečeno da "takve neprihvatljive i neprimerene verbalne note hrvatska služba spoljnih poslova više ne prima".

U tom ministarstvu ističu da Hrvatska ne dopušta mešanje u njene unutrašnje stvari i da se neće spuštati na taj nivo komunikacije, kao i da bi umesto neproduktivnog slanja verbalnih nota državna vlast Srbije bi mogla ozbiljno da krene u političku evropeizaciju društva, prenosi Hina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Hrvatska više neće primati neprimerene note Beograda

Izvor: Beta, 01.Avg.2016

Hrvatska neće primati "neprihvatljive" diplomatske note Srbije koja bi umesto "neproduktivnog" slanja nota trebalo da se bavi evropeizacijom svog društva, rečeno je u ponedeljak agenciji Hina u Ministarstvu spoljnih poslova Hrvatske nakon najnovijih protestnih nota Beograda.Ministarstvo spoljnih poslova...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.