Hrvatska podržava reforme u Srbiji

Izvor: Press, 19.Sep.2014, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska podržava reforme u Srbiji

"Podržavamo mere premijera Vučića i njegove vlade za ekonomski oporavak Srbije i to je nešto što je nužno. Nužno je napraviti rezove, jer, na žalost, bez rezova se ne mogu postići rezultati na duži rok", rekao je za Tanjug Markotić.

Prema njegovim rečima, oporavak svake države u regionu znači i njenu veću stabilnost i njen bolji bonitet u ekonomskom smislu.

"Tako da bez rezerve podržavamo reformske poteze premijera Vučića i njegove vlade", rekao je hrvatski >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << amabasador.

Kako je rekao, takvi rezovi nisu ugodni.
 

 
"Ja to upoređujem sa detetom kad treba da popije sirup. Njemu je to grozno. Ali, onda zažmuriš, popiješ, jer kasnije ti je bolje. To je upravo i sa ovim ekonomskim merama", kaže Markotić.

Vučić je juče predstavio set mera za ozdravljenje srpske ekonomije koje obuhvataju smanjenje plata i penzija većih od 25.000 dinara, oštra borba protiv sive ekonomije, otpuštanje viška ljudi u administraciji, smanjenje subvencija pojedinim javnim preduzećima i jačanje privatnog sektora.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Hrvatski ambasador: Bezrezervno podržžavamo reformske mere

Izvor: Blic, 19.Sep.2014

Hrvatski ambasador u Srbiji Gordan Markotić pozdravio je danas reformske mere vlade premijera Aleksandra Vučića, uz ocenu da su rezovi nužni, iako nisu prijatni...- Podržavamo mere premijera Vučića i njegove vlade za ekonomski oporavak Srbije i to je nešto što je nužno. Nužno je napraviti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.