Hrvatska:Ivo Sanader počeo odbranu sa slobode

Izvor: Blic, 11.Jan.2016, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska:Ivo Sanader počeo odbranu sa slobode

"Nisam nikakav kriminalac i nisam počinio ono što mi se stavlja na teret. Ponosan sam na svoja dva mandata na čelu hrvatske vlade i na rezultate koje smo ostvarili. Od vrhunskih ekonomskih rezultata do reformi koje smo sproveli", kazao je Sanader na početku iznošenja svoje odbrane.

Inače, u slučaju Planinska Sanader je optužen da je primio 17 milijona kuna "provizije" nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja 2009. kupilo zgradu od firme bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i vlasnika mesnica Stjepana Fiolića, koji je priznao da je bivšem premijeru odneo novac u kutiji za viršle.

Osim Fiolića, koji uprkos priznanju o podmićivanju bivšeg premijera s njim deli optuženičku klupu, sve je optužbe u ovom slučaju priznao i bivši ministar Petar Čobanković pa je nakon nagodbe s tužilaštvom osuđen na rad sa opšte dobro.

"U svakom predmetu koji se vodi protiv mene na ovom Županijskom sudu postoji jedan čovek, optuženik ili osumnjičeni, koji je priznao svoje navodno nedelo, a onda pod pritiskom DORH-a odgovornst prebaci na mene. Bilo da sam mu naredio ili da mi je dao novac, a za što ne ponudi ni jedan materijalni dokaz", rekao je Sanader, preneli su hrvatski mediji.

Prema utvrđenom rasporedu, Sanader će u slučaju Planinska odbranu iznositi tri dana u januaru.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.