Horor: MRAK prekrio ceo grad usred bela dana (VIDEO)

Izvor: Mondo, 21.Avg.2019, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Horor: MRAK prekrio ceo grad usred bela dana (VIDEO)

Požari koji divljaju Amazonom toliko su se raširili da je mrak prekrio najveći brazilski grad.

Nad Sao Paulom pojavio se oblak gustog dima dok su vozači pokušavali da se snađu u vožnji kroz grad u ponedeljak popodne.



Izvor: Youtube/Euronews

Zvaničnici brazilskog nacionalnog instituta za meteorologiju saopštili su da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mrak posledica kombinacije vlage u vazduhu i dima koji je stigao iz hiljadama kilometara udaljenog Amazona u plamenu.

*World Weather* Day turns to night in Sao Paulo, Brazil due to thick smoke coming from fires in the Amazon region, hundreds of kilometers away. Report: @GlobalNews77pic.twitter.com/2kYGHknEeU

— severe-weather.EU (@severeweatherEU) August 21, 2019

Za samo četiri poslednja dana u Brazilu je izbilo 9.507 novih šumskih požara, što izaziva brigu da će biti uništen veliki deo šumskog fonda, sa nesagledivim posledicama po životnu sredinu.



Izvor: Youtube/Record News

U Brazilu je ove godine izbilo više od 70.000 požara, što je 83 odsto više u poređenju sa prošlom godinom, saopštio je INPE istraživački centar.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.