Hongkong: Podignute optužnice protiv demonstranata

Izvor: RTS, 31.Jul.2019, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hongkong: Podignute optužnice protiv demonstranata

Protiv više od 20 učesnika protesta u Hongkongu podignute su optužnice zbog izazivanja nereda, što su najozbiljnije optužbe od kako su prošlog meseca počele masovne demonstracije protiv kontroverznog zakona o izručivanju radi suđenja osumnjičenih Kini, gde, kako ocenjuju demonstranti, neće imati pravično suđenje.
Ispred zgrade suda dočekali su ih drugi demonstranti koji su klicali u znak podrške.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Policija je sinoć saopštila da je za izazivanje nereda optuženo 44 ljudi, a da je jedna osoba optužena za posedovanje oružja.
Optuženi su, prema navodima policije, postavljali blokade, lomili ograde i saobraćajne znake i napadali policajce ciglama i metalnim štapovima, prenosi AP.
Na sudu su se danas pojavile samo 23 optužene osobe, koje su puštene uz kauciju, a izricanje kazne zakazano je za 25. septembar.
Oni su uhapšeni tokom neodobrenog protesta u nedelju, kada je policija koristila suzavac i gumene metke kako bi rasterala demonstrante koji su blokirali ulice saobraćajnim znakovima i kišobranima.
Vesti o podizanju optužnica izazvale su nove proteste ispred dve policijske stanice.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

HONG KONG Podignute optužnice protiv demonstranata

Izvor: Blic, 31.Jul.2019

Protiv više od 20 učesnika protesta u Hong Kongu podignute su optužnice zbog izazivanja nereda, što su najozbiljnije optužbe od kako su prošlog meseca počele masovne demonstracije protiv kontroverznog zakona o izručivanju radi suđenja osumnjičenih Kini, gde, kako ocenjuju demonstranti, neće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.